Summer Camp Ekko 2012

Summer Camp 2012, a set on Flickr.

Summer Camp is London-based indie duo, consisting of multi-instrumentalist Jeremy Warmsley and Elizabeth Sankey and drummer William Bowerman.

Venue: Poppodium EKKO Utrecht Netherlands

Date: 23 March 2012

Support: The Vagary

The Vagary Ekko 2012

The Vagary 2012, a set on Flickr.

The Vagary plays thrilling loud pop music.

Celebrating enigmatic cityscapes and timeless splendour, they combine bittersweet melodies with dissonant walls of sound.

Venue: Poppodium EKKO Utrecht Netherlands

Date: 23 March 2012

Oma’s Bank CTF 2012

Oma’s Bank 2012, a set on Flickr.

Thuis, de plek waar je met je ogen dicht de weg weet. Waar je de koffer onder het bed schuift. Maar wat als je thuis onbereikbaar is geworden?

In de anonieme doch gezellige setting van het café speelt Oma’s Bank een voorstelling over heimwee. Over momenten waarop je je ontheemd voelt, waarop je terug verlangt naar de geborgenheid van elders. Een verlangen naar een plek waar alles goed en vooral duidelijk was.

Laboratorium Multiglitter CTF 2012

Theatercollectief Laboratorium Multiglitter 2012, a set on Flickr.

Een ander zegt dat ik ben, dus ik ben

Ik heb een verleden, dus ik ben

Ik word bekeken, dus ik ben

Ik voel mezelf, dus ik ben

Omdat jij bent, ben ik

In vijf scènes vertelt Laboratorium Multiglitter het verhaal van Anne, ze zoeken naar het bewijs van haar bestaan. Anne is een leeg blad dat wordt gevuld met verschillende ideeën en meningen met verwijzingen naar de populaire cultuur en muziek.

Onze identiteit is een constructie van obsessies en tegenstrijdigheden. We beleven deze om te weten wie we zijn. Een voorstelling over de beeldvorming rondom identiteit, die net zo complex is als de wereld waarin wij leven.

Mirjam van Ansem CTF 2012

Mirjam van Ansem 2012, a set on Flickr.

Mirjam van Ansem is een veelbelovend actrice. Mei 2012 studeert zij af aan de Amsterdamse Acteursschool. Tijdens haar studie heeft ze verschillende voorstellingen gespeeld en gemaakt en was ze onder andere te zien bij een project van Het Zuidelijk Toneel.

Met drie andere acteurs heeft ze onlangs Toneelgroep MITTENS opgericht. Een nieuwe toneelgroep met grote plannen en een voorliefde voor absurd, smerig, schoon en schurend herkenbaar theater. Voor wie dat wil, met dubbele bodem. Anders duurt het vallen zo lang. Tijdens deze editie van het Café Theater Festival maakt Mirjam van Ansem haar solodebuut.

Joeri van Veenendaal CTF 2012

Joeri van Veenendaal 2012, a set on Flickr.

Hij zit te wachten op iemand, een meisje. Het lijkt erop dat zij niet komt opdagen. Het verhaal speelt zich af op, onder, om, tussen, achter, bij, met een tafel en twee stoelen. Melancholisch, verlangend, verbazend.

De clown in Meisje is een weerspiegeling van de tegenstellingen in de mens: huilen van geluk, lachen van verdriet, frustratie en woede van liefde, eenzaamheid in samenzijn, ongemakkelijk en meerduidig. En dit alles in fysiek theater, tekstloos, mimisch.

D&A Nederland CTF 2012

D&A Nederland 2012, a set on Flickr.

Buikpijn is een intieme, hartverscheurende monoloog over twijfel, verdriet en bedrog. Een vrouw kijkt terug op haar relatie en beslist hoe ze verder moet gaan. Ze heeft haar overspelige man jarenlang gedoogd, maar is er nu achtergekomen dat hij zijn minnares zwanger heeft gemaakt. Ze schiet heen en weer tussen spijt en rechtvaardiging, tussen verdriet en rancune. Hoe ver kan en moet je gaan voor de liefde – en wanneer ben je te ver gegaan?