Lola Kite Ekko 2012

Lola Kite 2012, a set on Flickr.

Voor Lola Kite was 2011 een goed jaar: na debuutplaat ‘Lights’ volgde een clubtour langs onder meer Paradiso en een festivaltour langs onder andere Noorderslag,

Into The Great Wide Open en Appelpop. Daarnaast werden de singles ‘Different Story’ en ‘Everything’s Better’ regelmatig gedraaid op de radio. Als klap op de vuurpijl werd Lola Kite genomineerd voor een 3FM- en een 3voor12-Award.

Nu is het 2012, en is daar de tweede plaat genaamd ‘I Start To Believe You’. Hierop klinkt de band donkerder, dynamischer en volwassener dan voorheen. Maar nog steeds zijn sterke melodieën, bijzondere sounds en compacte songs het handelsmerk van de band.

De shakers, gitaren, synths en bekkens vliegen je om de oren en daarnaast heeft de band voor de live-shows een VJ in de hand genomen. Live is de band ook gegroeid en is er genoeg te horen en te zien!

Daily Bread opende de avond!

Gezien in Poppodium Ekko Utrecht, donderdag 26 april 2012

Copyright 2012 Image Circus // Michael de Louw

Website Lola Kite: www.lolakite.com

The Kyteman Orchestra Tivoli 2012

The Kyteman Orchestra 2012, a set on Flickr.

The Kyteman Orchestra presenteerde op vrijdag 6 april zijn nieuwe album in Tivoli met een setlist van 12 ijzersterke nummers.

Het voorprogramma werd verzorgd door Bart Constant dat een beetje werd ondergesneeuwd door het publiek.

In een rij van drie Tivoli concerten was vrijdag 6 april een zeer waardige afsluiter in een volgepakt Tivoli.

Het concert werd geopend door het bombastische nummer Preaching To The Choir. Na het instrumentale nummer 7/8 was het woord aan Omar Soulay en held Pax.

Het gehele concert is een storm van muzikaal geweld dat fantastisch wordt afgesloten met de 15 minuut durende trip “Jam”. Het publiek gaat volledig uit zijn dak!!!!

Na Tivoli doet The Kyteman Orchestra nog o.a. Oosterpoort, 013, Paradiso, Pinkpop en North Sea Jazz aan.

Gaat dat zien in 2012!!!!

Copyright 2012: Image Circus / Michael de Louw

Sound Of Guns Ekko 2012

Sound Of Guns 2012, a set on Flickr.

Sound of Guns are an alternative rock band from Liverpool, England formed in 2008. Discovered by BBC introducing the band went on to sign with independent record label Distiller Records through which they released their debut album ‘What Came From Fire’ on 28 June 2010 and second album ‘Angels and Enemies’ on 5 March 2012.

These guys put on a great performance, really energetic and involved with the audience.

‘If you like Foo Fighters or The Drums then definitely check them out’. – redhotvelvet.co.uk

‘There is a reason why they aren’t called Field of Butterflies. This is Rock’n’Roll people!’ – thedigitalfix.com

Copyright 2012 Image Circus / Michael de Louw

Yellowstone Ekko 2012

Yellowstone 2012, a set on Flickr.

Psychedelische rock in een popjasje. Yellowstone introduceert een nieuw geluid in de Nederlandse muziek. De vier jongens uit Utrecht zijn net de twintig gepasseerd, maar imponeren met een volwassen geluid waarin dromerige gitaarpartijen en geluidseffecten worden afgewisseld met een stevig rockgeluid. Yellowstone is vooral een live band met grootse, indrukwekkende shows.

De band heeft zich in 2011 op de kaart gezet door indruk te maken bij verschillende bandwedstrijden in de omgeving van Utrecht. Mede daardoor hebben ze het afgelopen jaar veel opgetreden in en rondom Utrecht, waaronder tweemaal in Tivoli de Helling. Ook in het buitenland is Yellowstone inmiddels geïntroduceerd, zo deden ze verschillende radio-optredens in Duitsland.

Voor 2012 heeft Yellowstone grote plannen. 25 januari brachten ze in eigen beheer hun debuut EP uit en Yellowstone staat klaar om zijn muziek aan heel Nederland te laten horen.

De zorgvuldig opgebouwde songs weten stuk voor stuk de spanning vast te houden (…) Je proeft aan alles op deze EP dat Yellowstone een prachtige toekomst wacht.

– LiveXS Popmagazine

Yellowstone heeft genoeg troeven in huis om een breed publiek aan te spreken: een fris voorkomen, gelaagde en sfeervolle gitaargeluiden en prima songs

– 3voor12 UTRECHT 2012