La Caravane Passe Ekko 2012

La Caravane Passe 2012, a set on Flickr.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ten minste, dat zeggen ze.

Met het binnenhalen van La Caravane Passe heb je echter wel een garantie: de garantie dat het een vet Balkanfeest wordt! Vijf uitstekende muzikanten, allemaal afkomstig uit verschillende stijlen wereldmuziek, die elkaar hebben gevonden en samen besloten te doen wat ze het beste konden: opzwepende Balkan Beats maken!

Na enkele jaren Frankrijk onveilig te hebben vermaakt met hun liveshow maakte de groep begin 2009 de oversteek naar andere landen in Europa.

In maart van dat jaar was het nota bene EKKO waar ze een van hun eerste Nederlandse shows deden.

En daar bleef het niet bij.

Na Oerol, Lowlands, Eurosonic, Paaspop, Bevrijdingsfestivals en talloze clubshows is de band nu terug met een nieuwe plaat en nieuwe shows.

Gewapend met onherkenbare snaarinstrumenten, accordeon, koebel en ander materiaal opende Kalio Gayo de avond. De muziek kruist folk met ska en gaat via punk naar reggae. Ook deze band heeft al menig festival omgezet in een feest en dat was het zeker.

Kalio Gayo Ekko 2012

Kalio Gayo 2012, a set on Flickr.

KALIO GAYO – PITTIGE PARTYFOLK

Gewapend met onherkenbare snaarinstrumenten, accordeon, koebel en ander

slagmateriaal breekt Kalio door barrières. De muziek kruist folk met ska, via punk naar reggae.

De drie frontvrouwen laten je meebrullen in een taal die je niet kent, de taal van een plek ten oosten van je fantasie.

Kalio rockt op z’n folks met lak aan tradities… maar altijd met het liedje als uitgangspunt.

Een geweldig feest maken met een enorme lading energie, open voor alles wat voorbij komt. Kalio danst van Belgrado naar Biddinghuizen tot Bogota op haar eindeloze muzikale zwerftocht en verbaast zich over hoe klein de wereld eigenlijk is.

Zomers met oa Lowlands, Into The Great Wide Open, Bestival (uk) en Oerol hebben duidelijk hun weerslag gehad op de muziek. Doorleefder, steviger en met nog meer invloeden…

Kalio Gayo is do-it-yourself en rebels optimisme.