Valtifest 2012

Valtifest 2012, a set on Flickr.

Valtifest is hét kleurrijke evenement dat iedere eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf, een schitterend industrieterrein in Amsterdam-Noord.

Elk jaar is er weer een ander kleurrijk thema dat wordt toegepast in de communicatie, het décor en de uitzinnige dresscode: zo waren de thema’s in voorgaande jaren ‘Multicolour’, ‘Beestenboel’, ‘It’s a Religion‘ en ’All in the Family’.
Het thema voor 2012 was: ‘Next to Uranus’.

Lekker buytenaerdtz, in je eigen stelsel. Kom op! Let’s go! Hup, Next To Uranus!

Valtifest wordt georganiseerd door Meubel Stukken en MTV, en is dé plek waar uitzinnige creativiteit heerst, altijd vernieuwende muziek klinkt, schitterende mode getoond wordt. Het is echt een dag om nooit te vergeten.

Tijdens de editie 2012 waren er ondermeer optredens van Spank Rock, The Magician, Dimitri, Lady Starlight, SHMLSS, Palmbomen en Joost van Bellen.

Spinvis Ekko 2012

Spinvis Ekko 2012, a set on Flickr.

Vanaf een heel bijzondere locatie presenteerde Poppodium EKKO op zondag 26 augustus niemand minder dan Spinvis.

Om 17:00 en om 20:00 kregen honderd bezoekers de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij een intiem optreden van Spinvis in De Metaal Kathedraal.

EKKO programmeert steeds vaker op speciale locaties, soms omdat het de muziek van een artiest of band versterkt, soms om het publiek nóg dichter bij de artiest te brengen.

Zo speelde eerder de Duitse pianovirtuoos Nils Frahm in het Zijdebalentheater waarbij het publiek in een cirkel om Frahm heen zat. Ook vinden er een paar keer per jaar intieme concerten plaats in de Kargadoor en in werfkelder KNG56.

Geheel in deze lijn was er voor gekozen om in de zomer een aantal keer De Metaal Kathedraal te betrekken.

In de huidige Metaal Kathedraal was van 1859 tot 1949 de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming gevestigd. Nadat zij verhuisden, werd het gebouw ontmanteld om vervolgens dienst te doen als zijspan- en metaalfabriek. Sinds kort is het de ideale locatie waar artistiek ondernemers uit verschillende disciplines met werk kunnen experimenteren, elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Tussen de optredens in werd er genoten van een heerlijke barbecue.

Brabant Open Air 2012

Brabant Open Air 2012, a set on Flickr.

Dit jaar werd Brabant Open Air voor het eerst georganiseerd op Strijp-S in Eindhoven. Hier werden voormalige Philips fabrieken getransformeerd tot een bolwerk van creatieve bedrijven, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het festival was verdeeld over twee dagen: vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus 2012. Op beide dagen was er van 00.00 tot 04.00 uur een afterparty in het Klokgebouw op Strijp-S, met op vrijdagavond het thema 90’s tributen en op zaterdag het thema ZERO’S tribute.

Popfestival BOA trok tot nu toe 60.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste outdoor muziekevenementen in de provincie Brabant.

In eerdere edities stonden (inter)nationale artiesten op het podium als UB40, Live, Kane, Waylon, Tim Knol, Guus Meeuwis, Bløf, Ilse de Lange, Racoon, Acda en De Munnik, Frank Boeijen, Van Dik Hout, Jacqueline Govaert, Within Temptation, Rowwen Hèze, Het Goede Doel en Golden Earring.