Uitreiking Radio Mijlpaal Prijs aan BLØF

BLØF Ziggo Dome 2012, a set on Flickr.

Frits Spits reikte namens Radio 2 op zondagmiddag 28 oktober 2012 de eerste Radio 2 Mijlpaal Prijs uit aan BLØF in de Ziggo Dome. De band viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en dat is voor de publieke muziekzender aanleiding om BLØF te eren vanwege hun bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.

De uitreiking van de Radio 2 Mijlpaal Prijs werd omlijst met een uniek BLØF-concert, waarbij de luisteraars van Radio 2 de setlist voor het optreden samenstelden. Het Radio 2 Mijlpaal Concert werd live uitgezonden op Radio 2 en is op zaterdag 10 november 2012 op televisie te zien bij de NTR op Nederland 3.

De Radio 2 Mijlpaal Prijs

De Radio 2 Mijlpaal Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest of een band die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De winnaar van de Radio 2 Mijlpaal Prijs geeft een speciaal concert en krijgt een kunstwerk.

Bettie Serveert Ekko 2012

Bettie Serveert Ekko 2012, a set on Flickr.

Het is twintig jaar geleden dat Bettie Serveert’s zeer succesvolle debuut Palomine uitkwam.

Vanwege het jubileum van dat album, dat ruim 200.000 keer over de toonbank ging, werd Palomine in de orginele formatie integraal gespeeld op onder andere Parkpop, Dauwpop en Into The Great Wide Open.

In januari 2013 zal het nieuwe album “Oh, Mayhem!” verschijnen. Volgens berichten uit de studio zou deze opvolger van het stevige Pharmacy Of Love uit 2010 ‘de brutaalste Bettie-plaat’ zijn sinds het debuut. De 1e track van het nieuwe album “Oh, Mayhem!” is nu te bewonderen op Youtube: “Had2Byou”.

En ja, heeft deze band eigenlijk nog een omschrijving nodig? Vooruit dan maar: Bettie Serveert u soms eigenzinnige, soms emotionele gitaarpop met een scherp randje. Slepende langzame nummers naast frisse springerige. Game, set and match!

Nederlands Elftal 2012

Nederlands Elftal 2012, a set on Flickr.

2e training Nederlands Elftal dinsdag 9 oktober 2012 bij de Katwijkse voetbalvereniging Quick Boys in de aanloop naar de interlands op vrijdag 12 oktober thuis tegen Andorra in Rotterdam en uit tegen Roemenie op dinsdag 16 oktober 2012.