Fresku was in de huis!

Fresku 2012, a set on Flickr.

Fresku was in de huis! De carrière van de Top Notch rapper gaat rap sinds zijn debuutalbum Fresku uit 2010. Deze hiphopper heeft een repertoire van serieuze en komische nummers, waarmee het zijn doel is te choqueren, emotioneren en amuseren. In mei 2012 bracht Fresku zijn tweede album Maskerade uit. Op dit album werkt hij onder andere samen met cabaretier Theo Maassen. Samen met hem bracht hij het nummer Hedde Druksop uit, waar ook een videoclip voor is opgenomen.

Of het nou om serieuze nummers als Twijfel, of om grappige als Op de Hoogte gaat, Fresku staat altijd zijn mannetje. Zaterdag 17 november ging het helemaal los!

Support = Freez + DJ’s Sands & Skidz (Lean Back, Spinnin’)

De Eindhovense rapper Fresku is door de lezers van State Magazine uitgeroepen tot beste hiphopartiest van Nederland. Uit handen van de Jamaicaanse reggaezanger Shaggy ontving hij 15 november jl. tijdens het hiphopfestival Buma Rotterdam Beats de bijbehorende State Award.

Fresku ging ook aan de haal met de State Award voor beste album, voor zijn plaat Maskerade.

Copyright 2012 Image Circus / Michael de Louw

AdCongres – Bill Clinton

AdCongres Bill Clinton 2012, a set on Flickr.

Op donderdag 15 november werd in de Amsterdam Convention Factory de 24 uur van Reclame geopend door niemand minder dan president Bill Clinton.

President Bill Clinton was uitgenodigd vanwege zijn indringende en bewogen oproep aan adverteerders en reclamebureaus om hun verantwoordelijkheid te nemen.

In juni van dit jaar sprak President Bill Clinton in Cannes de verzamelde creatieve industrie toe met zijn inmiddels veel aangehaalde speech “How advertising can help built a better world”. BVA en VEA pakten met ‘De 24 uur van de Reclame’ als eerste deze handschoen op.

Copyright 2012 Image Circus / Michael de Louw

Hij Gelooft In Mij

Hij Gelooft In Mij 2012, a set on Flickr.

Zondag 11 november ging in het Amsterdamse DeLaMar Theater de musical ‘Hij Gelooft In Mij’ in première, gebaseerd op het leven van André Hazes.

‘Hij Gelooft In Mij’ is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool.

Houdt zij van de man of van zijn talent?

Met in de hoofdrollen Martijn Fischer (André Hazes), Chantal Janzen en Hadewych Minis (Rachel Hazes), Cees Geel (Tim Griek), Tina de Bruin (Conny), Hajo Bruins (Jan van Galen), Doris Baaten (Friedel van Galen).

Het script is geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Copyright 2012 Image Circus / Michael de Louw